2021-03-09 08:27:42• hírek • Szatmár.ro

Kettő lett egy áráért: elkészült a sárközújlaki kézilabdapálya is

Ügyesen kigazdálkodta a sárközújlaki önkormányzat: az egy sportpályára szánt költségvetésből végül kettőt is sikerült építeni – Piricsi Arthur polgármester szerint a minőségre pedig nem lehet panasz.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy 2020 nyarán egy új műfüves labdarúgó pályát adtak át Sárközújlakon, amit a megyei tanács támogatásával hozott létre az önkormányzat.

Piricsi Arthur, a város polgármestere szerkesztőségünknek elmondta, hogy akkor mintegy 500 000 lejből gazdálkodhatott a helyi tanács, amelyik számos árajánlatot megtekintett, melyek közül a legdrágább 550.000 lej volt. Viszont szerencsére nem ugrottak bele azonnal ebbe a méregdrága kiadásba, inkább tovább keresgéltek, és találtak egy nagyváradi céget, amelyik egyenesen Belgiumból importálja az, egy ilyen létesítmény felépítéséhez szükséges kellékeket, sőt, az építést is maguk végzik. A szerződés meg is köttetett, a pálya pedig megépült, méghozzá 230.000 lejből, így a rendelkezésre álló összeg több mint felét sikerült megtakarítani.

Ekkor döntött úgy az önkormányzat, hogy a Sárközújlakon fradis támogatással működő gyermek-kézilabdacsapat, és természetesen az iskola támogatása érdekében egy jóminőségű kézilabdapályát is építenek.

Ez a beruházás a közelmúltban be is fejeződött, Piricsi Arthur szerint már csak az utómunka pár apró részlete várat magára, ám ennek ellenére a pálya már használható, és amint a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, a gyerekek használni is fogják.

„Nagyon örülünk, hiszen úgy gondoljuk, sikerült nagyon jól gazdálkodni ezzel az összeggel, és egy helyett két sportpályával kedvezhettünk a helyieknek. A műfüves pályának köszönhetően a sportolóink sem kell a szomszédos településekre járjanak focizni, a gyermekeink pedig végre minőségi környezetben folytathatják a sportolást” – fogalmazott a város polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: